Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση στην ΕΕ για τη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα με την Τουρκία – Άνοιξαν δρόμοι

Ικανοποίηση στην ΕΕ για τη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα με την Τουρκία – Άνοιξαν δρόμοι
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αποφεύχθηκαν οι υψηλοί τόνοι και οι εντάσεις
Την ικανοποίηση τους για την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας εξέφρασαν ευρωπαϊκές πηγές, οι οποίες υποστήριξαν ότι όχι μόνο αποφεύχθηκαν οι εντάσεις και οι υψηλοί τόνοι αλλά και άνοιξαν δρόμοι στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
«Η Βάρνα άνοιξε δρόμους στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας» υποστήριξαν αξιωματούχοι της ΕΕ, λίγο μετά τη συνάντηση Tusk – Juncker - Erdogan στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών δεν υπήρξαν υψηλοί τόνοι και εντάσεις, προφανώς και χάρη στην ιδιαίτερα χαμηλών τόνων παρουσία του Erdogan – σε αντίθεση με τη ρητορική των προηγούμενων ημερών - ενώ υπήρξε συνεννόηση στα τρία βασικά πεδία στα οποία απαιτείται η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας: το μεταναστευτικό, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην ενέργεια.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Τουρκίας κράτησε σχετικώς μετριοπαθή στάση, ήταν «ανοιχτός» και καθόλου αδιάλλακτος, σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι ο Erdogan ζήτησε την κατανόηση των Ευρωπαίων σε αυτήν που ο ίδιος παρουσιάζει ως «μάχη κατά της τρομοκρατίας».
Εξάλλου, σε σχέση με τις κυπριακές και τις ελληνικές επιδιώξεις κι ειδικότερα στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η ευρωπαϊκή υποστήριξη ήταν ισχυρή, σχολίαζαν ευρωπαϊκές πηγές, κάτι το οποίο ήταν ξεκάθαρο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με τις δηλώσεις των Juncker, Tusk και Borisov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης