Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - «Άλμα» +2,40% για τον Nikkei

tags :
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - «Άλμα» +2,40% για τον Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,04% στις 3.166,29 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (27/3) οι αγορές στην Ασία, δεχόμενες ώθηση από την άνοδο στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αρχίζουν σταδιακά να υποχωρούν.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,40% στις 21.264 μονάδες, καθώς το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +18% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 105,60 γεν.
Στην Αυστραλία,ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,72% στις 5.832,30 μονάδες, ενώ κέρδη κατέγραψε και ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,61% και τις 2.452,06 μονάδες.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου άρχισαν να υποχωρούν, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι οι δύο χώρες έχουν αρχίσει να διαπραγματεύονται τις μεταξύ τους συμφωνίες, ώστε να αποφευχθεί μία σημαντική ρήξη στις εμπορικές του σχέσεις.
Ως εκ τούτου, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,04% στις 3.166,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύεται στο +1,10% και τις 30.886 μονάδες.
Παράλληλα, με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Tawian Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +1,35% και τις 10.986,79 μονάδες.
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπή της παροχής πετρελαίου, δημιουργώντας έλλειμμα στην αγορά.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,63 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,26% στα 65,72 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια ενεργειακή αγορά θα ήταν η επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν από τις ΗΠΑ, γεγονός που θα δημιουργούσε έλλειμμα της τάξεως των 500 χιλ. βαρελιών ημερησίως.
Αναφορικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, οι χώρες-μέλη που συμμετέχουν σε αυτή έχουν καταστήσει σαφές ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της εξισορρόπησης της αγοράς.
Ανοδικά κινείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός, καθώς το δολάριο παραμένει κοντά σε χαμηλά πέντε εβδομάδων, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές βλέπουν τις εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης να αυξάνονται.
Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.354,93 δολ. ανα ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα 1.355,97 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε χθες (26/3) και τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή των τελευταίων πέντε εβδομάδων.
«Οι τιμές του χρυσού εξακολουθούν να ενισχύονται παρά τη μετρίαση των ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», σχολιάζει ο αναλυτής της OANDA, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «υπάρχει πληθώρα αναταράξεων στην αγορά που συνεχίζουν να οδηγούν τους επενδυτές στον χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης