Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Times: Η Κίνα θα ανακοινώσει σύντομα την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ

tags :
Global Times: Η Κίνα θα ανακοινώσει σύντομα την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ
Η λίστα δασμών της Κίνας αναμένεται να πλήξει τις ΗΠΑ λιγότερο σε σύγκριση με τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Trump
Μία λίστα με δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η Κίνα, όπως αποκάλυψε σήμερα (28/3) η κινεζική εφημερίδα Global Times, ως αντίποινα στους εμπορικούς περιορισμούς που επέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση Trump.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Global Times, η οποία είναι στενά συνεδεδεμένη με την κυβέρνηση της χώρας, η κινεζική λίστα θα επικεντρωθεί σε έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών αμερικανικών εισαγωγών, μετά τους δασμούς ύψους 60 δισ. δολ. που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον σε βάρος του Πεκίνου.
Ο συναγερμός που έχει σημάνει για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών παγκοσμίως έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές συνέπειες.
Οι αγορές αναμένουν πλέον ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, με την Ουάσιγκτον να ισχυρίζεται ότι το Πεκίνο είναι ένοχο για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτο εμπορικό ανταγωνισμό.
«Σε σύγκριση με τη λίστα της Κίνας, η αντίστοιχη λίστα των ΗΠΑ βλάπτει περισσότερο την Ουάσιγκτον παρά το Πεκίνο», τόνισε η Global Times, για να προσθέσει ότι «όσο πιο αυστηρές είναι οι κινήσεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επίδραση προς την Ουάσιγκτον».
«Αυτό θα βλάψει σοβαρά την Ουάσιγκτον που χειρίζεται επιθετικά το ραβδί του εμπορικού πολέμου και θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να πληρώσουν το τίμημα για τη ριζοσπαστική πολιτική τους προς την Κίνα», ανέφερε η εφημερίδα.
Παράλληλα, η Global Times τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ήταν αφελείς που πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την Κίνα να συμφωνήσει σε παράλογες απαιτήσεις, καθώς η οικονομία της Κίνας είναι ισχυρή και σταθερεί, ενώ έχει αντιμετωπίσει καυχήματα στο παρελθόν από προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης