Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξωσυζυγικές σχέσεις και ρωσική έρευνα - H οικογένεια Trump στο επίκεντρο σκανδάλων

tags :
Εξωσυζυγικές σχέσεις και ρωσική έρευνα - H οικογένεια Trump στο επίκεντρο σκανδάλων
Εξωσυζυγικές σχέσεις και ρωσική έρευνα -H οικογένεια Trump στο επίκεντρο σκανδάλων
Ο D. Trump κατέκτησε τον Λευκό Οίκο με τη στήριξη της οικογένειάς του, η οποία εμφανιζόταν ιδιαίτερα δεμένη. Όμως σήμερα οι αποκαλύψεις για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του προέδρου και η έρευνα για την πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές ταλανίζουν την οικογένεια Trump.
Η εικόνα που έχει μείνει από τη νύκτα του Νοεμβρίου του 2016 οπότε εξελέγη ο Trump είναι αυτή ολόκληρης της οικογένειάς του, ντυμένης υπέρκομψα, πάνω στη σκηνή και πίσω από τον πατριάρχη της.
Όμως σε διάστημα 16 μηνών η κατάσταση έχει αλλάξει.
Μετά την αποκάλυψη της φερόμενης σχέσης του προέδρου με την πρωταγωνίστρια ταινιών για ενήλικες S. Daniels, η συμπεριφορά της πρώτης κυρίας M. Trump βρίσκεται στο μικροσκόπιο.
Η Μελάνια επέλεξε να παραμείνει στη Φλόριντα μαζί με τον γιο τους Baron, 12 ετών, μετά τη μετάδοση την Κυριακή από το CBS της συνέντευξης της S. Daniels και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη της έντασης που επικρατεί στο ζευγάρι.
Πριν πέντε ημέρες, όταν το κουνελάκι του Playboy K. Maldugal αποκάλυψε ότι είχε σχέσεις με τον Trump και ζήτησε συγγνώμη από τη Melania, η πρώτη κυρία ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της μαζί με τον σύζυγό της, χαμογελαστούς, δίπλα δίπλα στον Λευκό Οίκο.
Η εκπρόσωπός της S. Grisam αποφεύγει να σχολιάζει την κατάσταση.
Μόνο την Κυριακή περιορίστηκε να επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης που αγαπούν τις "πιπεράτες ιστορίες" και να ζητήσει να μην εμπλέξουν στην υπόθεση το όνομα του Baron.
Αυτό δεν έχει εμποδίσει κάποια μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν εικασίες για έναν πιθανό χωρισμό του προεδρικού ζεύγους.
Κάτι τέτοιο θα είναι πρωτοφανές στην Ιστορία των ΗΠΑ, υπογραμμίζει ο S. Eibrams, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Sarah Lawrence College.
Παρόλο που στη διάρκεια της προεδρίας τους είχαν αποκαλυφθεί οι εξωσυζυγικές σχέσεις και άλλων προέδρων, όπως του Kennedy, ή του Clinton, "κάθε φορά η πρώτη κυρία είχε παραμείνει στο πλευρό τους", τονίζει.
Ο D. Trump ίσως "σπάσει αυτή την παράδοση, όπως έχει σπάσει και άλλες", όμως η σύζυγός του ίσως χρειαστεί "να καταπιεί το χάπι" και να διατηρήσει ως το τέλος έναν ρόλο που της δίνει "πραγματική εξουσία", εκτιμά ο Eibrams.
Πέρα από τη Melania και τα παιδιά του Trump, και κυρίως τα δύο μεγαλύτερα από τον πρώτο γάμο του, ο D. Junior και η Ivanka, που ήταν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εμπλέκονται σε αμφιλεγόμενες υποθέσεις.
"Υπάρχει μια χιονοστιβάδα σκανδάλων γύρω από τον Τραμπ και τα παιδιά του", υπογραμμίζει η K. Tzelison, ιστορικός στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.
"Δεν θεωρούνταν ποτέ ως μια μέση αμερικανική οικογένεια", όμως "η εικόνα τους έχει επιδεινωθεί κι άλλο", προσθέτει.
Τόσο η S. Daniels, όσο και η K. Macdugal, δήλωσαν ότι ο Trump τις συνέκρινε με την κόρη του Ivanka, όταν τους έκανε κομπλιμέντα.
Τον Φεβρουάριο όταν εκπροσωπούσε τις ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα η Ivanka είχε εκπλήξει τους δημοσιογράφους που την ρώτησαν αν πιστεύει τις γυναίκες που κατηγορούν τον πατέρα της για σεξουαλική παρενόχληση.
"Πιστεύω τον πατέρα μου", διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι η ερώτησή τους ήταν ανάρμοστη.
Και ο σύζυγός της όμως, ο T. Cousner, ο οποίος είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Trump, βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Η επιρροή του φαίνεται να εξασθενεί, κυρίως μετά τον Φεβρουάριο όταν έχασε την πρόσβαση που είχε στις πιο απόρρητες υποθέσεις του Λευκού Οίκου. Παράλληλα έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ειδικού ανακριτή R. Muller ο οποίος ερευνά αν ο Cousner χρησιμοποίησε τις επαφές του με ξένους αξιωματούχους προς όφελος της επιχείρησής του.
Ο D. Trump Juniro βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου αναφορικά με την έρευνα για την πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, κυρίως μετά την αποκάλυψη ότι συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο η οποία θα του έδινε πληροφορίες που θα έβλαπταν τη X. Clinton, αντίπαλο του πατέρα τους.
Επίσης ο Nuller του ζήτησε να του παραδώσει τα έγγραφα του Οργανισμού Trump που αφορούν τη Ρωσία.
Αυτές οι υποθέσεις είναι αρκετές για να αποδυναμώσουν τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ;
Η κοινή γνώμη έχει συνηθίσει να διαβάζει στον Τύπο για τις απιστίες του, εκτιμά ο Eibrams.
Όμως ο Trump "φαίνεται να είναι ολοένα και πιο απομονωμένος, να εξαρτάται ολοένα και λιγότερο τόσο από τους συμβούλους του όσο και από την οικογένειά του".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης