Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στις 4 Απριλίου αρχίζουν οι επαφές του προέδρου Mattarella για το σχηματισμό κυβέρνησης

tags :
Ιταλία: Στις 4 Απριλίου αρχίζουν οι επαφές του προέδρου Mattarella για το σχηματισμό κυβέρνησης
Τεράστιος γρίφος ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού
Στις 4 Απριλίου θα αρχίσει τις επαφές και τις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αν και υπογραμμίζει πως ακόμα δεν έχουν καθοριστεί πλήρως οι ημερομηνίες των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Αν και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών, το πιθανότερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να απαρτίζουν ο M. Salvini από την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά μαζί με τον επικεφαλής του λαϊκιστικού Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio.
Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα των 5 Αστέρων ήταν το κόμμα που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ενώ η Λέγκα ήταν το κόμμα με το υψηλότερο ποσοστό από την κεντροδεξιά συμμαχία (στην οποία μετείχε και το Forza Italia του Berlusconi), η οποία συνολικά έλαβε τις περισσότερες ψήφους.
Σημειώνεται ότι στο σενάριο αυτό ο Salvini θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση αυτή χωρίς τους υπόλοιπους εταίρους της κεντροδεξιάς συμμαχίας.
Salvini και Di Maio συμφώνησαν πρόσφατα στην εκλογή προέδρων στη Βουλή και τη Γερουσία, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως κίνηση στην κατεύθυνση σύναψης ενός κυβερνητικού συνασπισμού, για τον οποίο όμως αντέδρασε σφόδρα ο Silvio Berlusconi, τονίζοντας ότι «η Κεντροδεξιά δεν μπορεί να επικρατήσει χωρίς ισχυρή εκπροσώπηση μετριοπαθών στοιχείων».
«Ο Salvini δεν πρόκειται να αποσχισθεί από τον συνασπισμό μας για να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Di Maio.
Αυτό θα ήταν αφύσικο» ανέφερε ο Berlusconi, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του κυβερνητικού συνασπισμού με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Υπενθυμίζεται πως ο Salvini έχει πει ότι θα κυβερνήσει με το Κίνημα των 5 Αστέρων, εφόσον συμφωνήσει με αυτό και ο Berlusconi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης