Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της επιβολής δασμών στην Κίνα

tags :
ΗΠΑ: Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της επιβολής δασμών στην Κίνα
Στόχος του Trump να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού στις εμπορικές συναλλαγές είπε ο Peter Navarro
Την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει κλιμάκωση στην επιβολή δασμών στην Κίνα μετά την ανακοίνωση μέτρων και δασμών από το Πεκίνο σε αμερικάνικα προϊόντα διατύπωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε εμπορικά θέματα, Peter Navarro.
Ερωτηθείς στη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου CNBC ποια θεωρεί πως πρέπει να είναι τα αντίποινα των ΗΠΑ στους νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε το Πεκίνο, ο Navarro υποστήριξε ότι «δεν νομίζω ότι θα πάμε σε δράση-αντίδραση».
«Δεν πρέπει να πάμε σε αυτό, αυτό θα οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της έντασης για εμπορικά θέματα» είπε ο Navarro, τονίζοντας ότι βασικός σκοπός του Αμερικανού προέδρου είναι να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Πάντως ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ υποστήριξε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέους δασμούς να προχωρήσουν σε αντίστοιχη κίνηση ανάλογης αξίας.
«Είναι σίγουρο ότι θα λάβουμε αντίμετρα της ίδιας αναλογίας, του ίδιου μεγέθους και της ίδιας έντασης» υπογράμμισε ο Cui Tiankai.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης