Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά 17 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2018 - Στις 50,9 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά 17 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2018 - Στις 50,9 μονάδες ο PMI
Παρά την επιβράδυνση του κλάδου υπηρεσιών της Ιαπωνίας, η απασχόληση παρέμεινε αυξημένη
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών της Ιαπωνίας για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/4) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη να επεκτείνεται με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 17 μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,9 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει σε θετικό έδαφος για 18ο συνεχόμενο μήνα.
«Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία για το PMI σημοτοδοτούν απογοητευτικές συνθήκες παραγωγής και ζήτησης, οι προοπτικές εμφανίζονται αισιόδοξες», σχολίασεο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «οι νέες επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί για 20 συνεχόμενους μήνες, μία τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, όπως δείχνει ο βαθμός αισιοδοξίας για τη μελλοντική δραστηριότητα».
Ο υποδείκτης των νέων επιχειρήσεων υποχώρησε στις 51 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τις μελλοντικές επιχειρηματικές προσδοκίες να παραμένουν οριακά αμετάβλητες και τα συνολικά επίπεδα αισιοδοξίας να παραμένουν ισχυρά.
Παράλληλα, τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η στελέχωση του κλάδου παρέμεινε αυξημένη, καθώς οι εταιρείες προσέλαβαν περισσότερους εργαζόμενους.
Ως εκ τούτου, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,3 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης