Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Συρρικνώθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος για τον Μάρτιο 2018 - Στις 47 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Συρρικνώθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος για τον Μάρτιο 2018 - Στις 47 μονάδες ο PMI
Η μηνιαία πτώση του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2016
Σημαντική πτώση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/4) στοιχεία της Markit, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 50,9 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης υποχώρησε κάτω από το όριο των 50 μονάδων, γεγονός που καταδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου, ενώ η μηνιαία πτώση που σημειώθηκε ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2016.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο τομέας των πολιτικών μηχανικών, ο οποίος κατέγραψε την ισχυρότερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών, ενώ ο πληθωρισμός κόστους εισροών μετριάστηκε σε χαμηλά είκοσι μηνών.
«Ο κατασκευαστικός κλάδος εξακολούθησε να αντιμετωπίζει υποτονικές επιχειρηματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, ωστόσο οι διαταραχές που σχετίζονται με τις χιονοπτώσεις αποτεέλεσαν βασικό παράγοντα της αξιοσημείωτης μείωσης της δραστηριότητας», τόνισε ο αναλυτής της Markit, Tim Moore, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η δραστηριότητα του κλάδου θα ενισχυθεί βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τον Moore, παρά την άνοδο στον αριθμό των απασχολούμενων και την ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών, η ζήτηση παραμένει περιορισμένη λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της αποφυγής ρίσκου των πελατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης