Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού - Στα 68,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού - Στα 68,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό κατατράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,62 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (5/4) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την νέα απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού, καθώς και από την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 63,62 δολ. ανά βαρέλι.
Η πρόθεση της Ουάσιγκτον να διαπραγματευτεί με το Πεκίνο ώστε να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος φαίνεται ότι παρέχει στήριξη προς τις τιμές του μαύρου χρυσού, οι οποίες προηγουμένως είχαν βρεθεί κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν και τα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να υπάρξει άνοδος κατά 246 χιλ. βαρέλια.
Σε ότι αφορά την παραγωγή του ΟΠΕΚ, αυτή υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μειωμένες εξαγωγές σε Ανγκόλα, Λιβύη και Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης