Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Κίνα θα καταργήσει τους εμπορικούς φραγμούς - Συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία

Trump: Η Κίνα θα καταργήσει τους εμπορικούς φραγμούς - Συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία
O Trump εκτίμησε, πως η Κίνα θα καταργήσει τους εμπορικούς φραγμούς της και ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία
Κατευναστικός εμφανίστηκε σήμερα (8/4/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απέναντι στην Κίνα με προφανή στόχο να αποκλιμακώσει εν μέρει τις εμπορικές εντάσεις.
Σε μήνυμά του στο Twitter ο Trump εκτίμησε, πως η Κίνα θα καταργήσει τους εμπορικούς φραγμούς της και ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία.
Σημείωσε, πως με «τον  πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping θα είναι πάντοτε φίλοι παρά τις διαφωνίες τους» και πρόσθεσε:
«Η Κίνα θα άρει τα εμπορικά εμπόδια. 
Οι δασμοί θα διέπονται από αμοιβαιότητα και θα επιτευχθεί συμφωνία  για την πνευματική ιδιοκτησία. Λαμπρό το μέλλον και για τις δύο χώρες!»
Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη (5/4/2018) ο Trump ζήτησε από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να μελετήσει την επιβολή επιπρόσθετων δασμών αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων  σε βάρος της Κίνας.
Οι πρόσθετοι δασμοί τέθηκαν επί τάπητος λόγω των «άδικων αντιποίνων» της Κίνας για προηγούμενες ενέργειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εξαγγελίας περί επιβολής δασμών ύψους 50 δισ. δολαρίων σε 1.300 κινεζικά προϊόντα.
Τα αντίποινα της Κίνας περιλαμβάνουν την επιβολή δασμών αξίας 50 δισ. δολαρίων σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σπόρους σόγιας, αεροσκάφη, αυτοκίνητα, βόειο κρέας και  χημικές ουσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης