Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 24,4% βλέπει την ανεργία στην Ισπανία το 2012 η BBVA

Στο 24,4% βλέπει την ανεργία στην Ισπανία το 2012 η BBVA
Στο 24,4% βλέπουν την ανεργία στην Ισπανία το 2012 οι αναλυτές της BBVA, καταδεικνύοντας το μέγεθος του συνολικού προβλήματος ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας που αδυνατεί να απορροφήσει σχεδόν το ένα τέταρτο του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ήδη η ανεργία έχει φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας 15ετίας σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (ΙΝΕ). Το ποσοστό των ανέργων ανήλθε στο 22,9% επί του συνόλου του οικονομικά ενεργού πληθυσμού το τέταρτο τρίμηνο του 2011 καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 21,5% του τρίτου τρίμηνου ενώ σε απόλυτους αριθμούς οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 5,2 εκατ. στο τέλος του προηγούμενου έτους.
Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι μέρος των εμφανιζόμενων ως ανέργων πιθανόν να εργάζονται καθώς η «παραοικονομία» παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στη χώρα φτάνοντας στο 19%. Πάντως σε κάθε περίπτωση η επίσημη οικονομία στερεί τη δυνατότητα εργασίας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και την ίδια στιγμή στερείται από τα οφέλη της πλήρους απασχόλησης του παραγωγικού τμήματος του πληθυσμού. Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ισπανίας κάνουν λόγο για ύφεση κοντά στο 1,5% το 2012 ενώ τοποθετούν το ποσοστό της ανεργίας στο 23% στο τέλος της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης