Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στο διάστημα και αφήνει πίσω το πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στο διάστημα και αφήνει πίσω το πετρέλαιο
Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στο διάστημα και αφήνει πίσω το πετρέλαιο
Η Virgin Group, η βρετανική πολυεθνική εταιρία επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων που ίδρυσε ο Sir Richard Branson, είχε μια πολύ παραγωγική πρώτη εβδομάδα τον Απρίλιο του 2018, από τη δοκιμή πλήρους κλίμακας του Virgin Hyperloop One και τη δοκιμαστική πτήση του Virgin Galactic στο ανώτερο όριο της στρατόσφαιρας.
Ο σκοπός πίσω από τον αγώνα του Branson να διεξαγάγει την πιο σπουδαία επίδειξη μέσα σε λίγες μέρες, με καινοτόμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, οφείλεται στην επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammad Bin Salman Al Saud (MbS).
Για όσους δε γνωρίζουν το Κρατικό Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε στην επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 στις διαστημικές εταιρείες του Virgin Group, καθώς στόχος του βασιλείου είναι να διαφοροποιηθεί η οικοονμί από την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.
Ωστόσο, το Κρατικό Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ενώ το το Κρατικό Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας προετοιμάζεται να προχωρήσει στην επένδυση στις διαστημικές εταιρείες του Virgin Group, στελέχη του ομίλου παρουσίασαν το Virgin Hyperloop One στον πρίγκιπα διάδοχο, τονίζοντας ότι η εγκατάσταση του Hyperloop σε ολόκληρη τη Σαουδική Αραβία θα μειώσει δραματικά το χρόνο των μετακινήσεων.



Τα στελέχη δήλωσαν στπν MbS ότι η νέα ταχεία μορφή μεταφοράς θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και θα οδηγήσει σε περαιτέρω διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας.
Καθώς ο Mohammad Bin Salman προετοιμάζεται για την υλοποίηση του project "όραμα 2030", το οποίο οδηγεί κυρίως σε μια πλήρη μεταμόρφωση της οικονομίας της χώρας, το Virgin Galactic θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στη διαστημική βιομηχανία να ευδοκιμήσει στο Βασίλειο.
Αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική αλλαγή για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εξαρτάται από το πετρέλαιο, καθώς οι διαστημικές πτήσεις και η εκτόξευση εμπορικών δορυφόρων θα είναι η κυρίαρχη βιομηχανία.
Μετά την επίδειξη του Virgin Hyperloop One, ο Mohammad Bin Salman ταξίδεψε στο Mojave Air και το Space Port της Virgin Galactic στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο της περιοδείας του.
Το πρακτορείο Saudi Press δήλωσε ότι η MbS ενημερώθηκε για την ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic πριν από την πρώτη εμπορική διαστημική πτήση.
Τα στελέχη της Virgin και η MbS επανεξέτασαν την εκκρεμούσα επένδυση και τη δυνατότητα για νέες διαστημικές υπηρεσίες στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής διαστημικής πτήσης, της έρευνας/κατασκευής και της τεχνολογικής κατάρτισης για τους νέους της Σαουδικής Αραβίας.



Το αρχικό σκάφος SpaceShipTwo χτίστηκε από πειραματικό κατασκευαστή αεροσκαφών Scaled Composites.
Το 2016, η Virgin Galactic αποκάλυψε την έκδοση του σχεδίου SpaceShipTwo στο οποίο βασίζεται η Unity, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Spaceship.
Μία θυγατρική της Virgin Group, η εταιρεία Spaceship Company έκανε αλλαγές στο σχέδιο, με σκοπό να αποφύγει την επανάληψη του ατυχήματος του 2014.
Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης δύο ακόμη διαστημόπλοια, τα οποία προορίζονται να αποτελέσουν μέρος της Virgin Galactic για τη μεταφορά των ανθρώπων στο διάστημα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης