Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών ετών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Κέρδη άνω του +1% για το αμερικανικό αργό

Σε υψηλά τριών ετών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Κέρδη άνω του +1% για το αμερικανικό αργό
Το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,75 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών σκαρφάλωσε σήμερα (11/4) το πετρέλαιο, καθώς οι εντάσεις που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αντιστραθμίζουν την αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 2:19 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,75 δολ. ανά βαρέλι, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,13% στα 66,25 δολ. ανά βαρέλι, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει κέρδη άνω του +5%.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στη Συρία, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες να σχεδιάζουν με προσοχή τις πτήσεις τους πάνω από την ανατολική Μεσόγειο για τις επόμενες 72 ώρες.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
Οι νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, είναι ενδεικτικές για το κλίμα που επικρατεί, με τον ίδιο να προειδοποιεί τη Ρωσία να μη συνεργάζεται με τον σύρο πρόεδρο, Bashar Al Assad, καλώντας παράλληλα τη Μόσχα να προετοιμαστεί, καθώς «θα έρχονται ωραίοι, νέοι και έξυπνοι» πύραυλοι.
Αν και η Συρία δεν αποτελεί σημαντικό παραγωγό πετρελαίου, οι συγκρούσεις στην περιοχή θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις γειτονικές χώρες, προκαλώντας ανταρράξεις στην παροχή πετρελαίου της Μέσης Ανατολής προς τον υπόλοιπο κόσμο.
Επιπλέον, το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων της Ουάσιγκτον σε βάρος του Ιράν θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα προβλήματα στην παραγωγή πετρελαίου της χώρας, περιορίζοντας σημαντικά τις εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης