Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιξαν οι κάλπες στο Μαυροβούνιο για τις προεδρικές εκλογές - Μεγάλο φαβορί ο επί 27 χρόνια ηγέτης της χώρας Djukanovic

Άνοιξαν οι κάλπες στο Μαυροβούνιο για τις προεδρικές εκλογές - Μεγάλο φαβορί ο επί 27 χρόνια ηγέτης της χώρας Djukanovic
Το βετεράνος ηγέτης οδήγησε το 2006 το Μαυροβούνιο στην ανεξαρτησία του από τη Σερβία και μετά προς την ένταξη του στο ΝΑΤΟ
Μετά από έξι συνεχόμενες θητείες στην πρωθυπουργία και μία στην προεδρία του Μαυροβουνίου ο Milo Djukanovic διεκδικεί σήμερα (15/4) στις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα την προεδρία της για δεύτερη φορά.
Ο Djukanovic είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί των σημερινών εκλογών, τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να κερδίσει ακόμη και από τον πρώτο γύρο.
Το βετεράνος πλέον ηγέτης οδήγησε το 2006 το Μαυροβούνιο στην ανεξαρτησία του από τη Σερβία και μετά προς την ένταξη του στο ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε πέρυσι προς μεγάλη απογοήτευση της Μόσχας, αλλά και ενός μέρους των 620.000 πολιτών του Μαυροβουνίου, στην πλειονότητά τους ορθόδοξων και σλάβων.
Στα 56 του χρόνια ο πρώην κομμουνιστής Milo Djukanovic που ηγείται του Δημοκρατικού κόμματος που κυβερνά το Μαυροβούνιο από το 1991, θέλει να οδηγήσει τη χώρα του και στην ΕΕ.
Συμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Djukanovic προηγείται των πολιτικών του αντιπάλων σημαντικά καθώς το 50% των 530.000 κατοίκων του κρατιδίου, είναι ψηφοφόροι του. Ανάμεσά τους η Βοσνιακή μειονότητα και τα αλβανικά κόμματα.
Ο πιο επικίνδυνος ωστόσο αντίπαλος είναι ο 56χρονος επιχειρηματίας, ο Mladen Bojanic πρώην ακτιβιστής ο οποίος φέρετε να εξασφαλίζει τη στήριξη όλων των υπόλοιπων μειονοτήτων και κυρίως τους φιλορωσους οι οποίοι κατέχουν το 1/3 των ψήφων.
Ο χρόνος φιλορώσος υποψήφιος Marko Milacic πάντως δεν προβλέπεται να συγκεντρώσει παρά γύρω στο 3% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης