Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3,5 ετών έστειλε τον Dow η ελληνική συμφωνία - Σε υψηλό 7 μηνών ο S&P 500

tags :
Σε υψηλό 3,5 ετών έστειλε τον Dow η ελληνική συμφωνία - Σε υψηλό 7 μηνών ο S&P 500
Νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα για τα νέα μέτρα λιτότητας που απαίτησαν οι δανειστές για να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Ειδικότερα, o Dow έκλεισε με άνοδο 0,05%, στις 12.891 μονάδες, τερματίζοντας σε υψηλό 3,5 ετών, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,15% κλείνοντας σε υψηλό 7 μηνών στις 1.352 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στο +0,39% στις 2.927 μονάδες.
Στα 3,77 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 4,8%. Στα 3,76 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,99 δολάρια το υψηλό. Στα 3,96 δολάρια το προηγούμενο κλείσιμο.
Οι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν, παράλληλα, στήριξη στα καλύτερα των εκτιμήσεων μάκρο από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς υποχώρησε κατά 15 χιλιάδες στις 358 χιλιάδες ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσαν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας.
Τα αποθέματα των χονδρεμπόρων για τον Δεκέμβριο σημείωσαν αύξηση 1%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Καλύτερη ήταν η εικόνα και για τις πωλήσεις των χονδρεμπόρων που κατέγραψαν άνοδο 1,3% στα 413,11 δισ. δολάρια.
To αμερικανικό δημόσιο άντλησε 16 δισ. δολάρια από δημοπρασία 30ετών ομολόγων. Η απόδοση στη δημοπρασία των 30ετών ομολόγων άγγιξε το 3,240%, ενώ συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,77 από 2,6 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.
Το πετρέλαιο επέκτεινε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τα κέρδη του, με ώθηση από την είδηση για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα. Τα συμβόλαια του πετρελαίου παράδοσης Μαρτίου έκλεισαν με κέρδη 1,1 % ή ενισχυμένα κατά 1,13 δολάρια στα 99,84 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός βρήκε στήριξη στις αποφάσεις της ΕΚΤ και της Bank of England να διατηρήσουν χαλαρή νομισματική πολιτική. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου για το χρυσό στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν, ενώ ο χρυσός έκλεισε στα 1.741,20 δολάρια ανά ουγγιά με άνοδο 0,6%.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι οι πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες και οι κρατικοί ομοσπονδιακοί φορείς των ΗΠΑ, ήρθαν, τελικώς, σε συμβιβαστική συμφωνία, ύψους άνω των 26 δισ. δολαρίων σχετικά με τις εσφαλμένες πρακτικές κατασχέσεων μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων.
Συγκεκριμένα, την συμφωνία που υπέγραψαν οι Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo, και Ally Financial πρώην GMAC, ενώ εννέα ακόμη μικρότερες τράπεζες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης