Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο 1,6% θα αυξήσει η Ιταλία την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2018

Reuters: Στο 1,6% θα αυξήσει η Ιταλία την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2018
Η Ιταλία θα αυξήσει ελαφρώς τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη του 2018, στο 1,6% από 1,5% προηγουμένως
Η Ιταλία θα αυξήσει ελαφρώς τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη του 2018, στο 1,6% από 1,5% προηγουμένως, κατά την παρουσίαση των κυβερνητικών προβλέψεων που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο με κυβερνητικές πηγές.
Η πρόβλεψη για το 2019, από την άλλη πλευρά, θα μειωθεί στο 1,4% από 1,5% σήμερα, αναφέρουν οι πηγές, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία από τις προγραμματισμένες αυξήσεις στον φόρο επί των πωλήσεων.
Η αύξηση των φετινών προβλέψεων μπορεί να προκαλέσει έκπληξη στους οικονομολόγους, καθώς τα πιο πρόσφατα στοιχεία υποδήλωσαν μια επιβράδυνση.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η πρώτη συνεχόμενη πτώση από τα μέσα του 2016, και οι δείκτες PMIs για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών υποχώρησαν επίσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Η Τράπεζα της Ιταλίας προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο, ποσοστό που, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μικρότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Η απερχόμενη κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα το Οικονομικό και Δημοσιονομικό Έγγραφο (DEF).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης