Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li (πρωθυπουργός Κίνας): Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ ώστε να επιλυθούν οι εμπορικές διαφορές

tags :
Li (πρωθυπουργός Κίνας): Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ ώστε να επιλυθούν οι εμπορικές διαφορές
Ο πρωθυπουργός της Κίνας επανέλαβε για ακόμα μία φορα ότι «δεν υπάρχουν νικητές στις εμπορικές συγκρούσεις»
Την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ ώστε να επιλυθούν οι εμπορικές διαφορές των δύο πλευρών, εξέφρασε σήμερα (27/4) ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.
Συγκεκριμένα, ο κινέζος πρωθυπουργός κατέστησε σαφές για ακόμα μία φορά ότι «δεν υπάρχουν νικητές στις εμπορικές συγκρούσεις», τονίζοντας ότι οι διαμάχες μεταξύ των δύο χωρών θα επηρεάσουν «όχι μόνο την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και την παγκόσμια βιομηχανική αλυσίδα».
«Είναι επίσης αυτό που η διεθνής κοινότητα αναμένει από τις δύο χώρες», πρόσθεσε ο Li, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Elaine Chao.
Παράλληλα, ο ίδιος ευελπιστεί ότι οι δύο πλευρές θα είναι σε θέση να διαχειριστούν και να ελέγξουν τις διαφορές τους, προσθέτοντας παράλληλα ότι η κινεζική οικονομία «θα ανοιχτεί περαιτέρω προς τον έξω κόσμο».
«Η Κίνα είναι έτοιμη να προωθήσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα των μεταφορών, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση», πρόσθεσε ο Li, με τη χώρα να ανακοινώνει πρόσφατα τα σχέδιά της για άρση των ανώτατων ορίων σε ότι αφορά την ξένη ιδιοκτησία εγχώριων επιχειρήσεων αυτοκινήτων και τη μείωση των εισαγωγικών δασμών.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, αναμένεται να ηγηθεί αντιπροσωπείας η οποία θα μεταβεί στην Κίνα, ώστε να πραγματοποιήσει συνομιλίες με στόχο την ελάφρυνση των εμπορικών εντάσεων.
Ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Trump, ο οποίοες θα συμμετάσχει στην αντιρποσωπεία του Mnuchin στο Πεκίνο, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι συνομιλίες με την Κίνα θα οδηγήσουν σε πρόοδο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επίλυση των διαφορών θα είναι «μακρά διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης