Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική κρίση στη Μ. Βρετανία – Αποδεκτή από τη May η παραίτηση της υπ. Εσωτερικών Amber Rudd

Πολιτική κρίση στη Μ. Βρετανία – Αποδεκτή από τη May η παραίτηση της υπ. Εσωτερικών Amber Rudd
Αιτία το σκάνδαλο σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστών
Βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση της Theresa May θεωρείται η παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Amber Rudd λόγω σκανδάλου σχετικά με την διαχείριση των μεταναστών.
Η Rudd ήταν από τις στενές συμμάχους της May ενώ η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο πριν τις τοπικές εκλογές της 3ης Μαΐου.
Η 54χρονη Rudd είχε βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες ύστερα από την αποκάλυψη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου της είχαν ορίσει συγκεκριμένο αριθμό όσον αφορά τον στόχο των απελάσεων μεταναστών.
Σε τοποθέτηση της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η Rudd είχε αρνηθεί ότι ήταν ενήμερη για την ύπαρξη τέτοιου «στόχου», στη συνέχεια όμως ανασκεύασε, τονίζοντας ότι άθελα της παραπλάνησε «την κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων ως προς τους στόχους για τους επαναπατρισμούς παράτυπων μεταναστών, τους περίφημους Γουίντρας από την Καραϊβική.
Οι Γουίντρας είχαν μεταναστεύσει από τα νησιά της Καραϊβικής στη Μ. Βρετανία μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο προκειμένου να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Μισό εκατομμύριο μετανάστες μετεγκαταστάθηκαν στη Βρετανία από το ως τις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Οι μετανάστες αυτοί πήγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν στην μεταπολεμική ανοικοδόμηση κι έλαβαν άδεια παραμονής επ' αόριστον.  
Αλλά εκείνοι που δεν ζήτησαν ή δεν έλαβαν ποτέ έγγραφα ταυτότητας βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με μια μεταχείριση παρόμοια με εκείνη των παράνομων μεταναστών: διατρέχουν τον κίνδυνο απέλασης αν δεν παρουσιάσουν αποδείξεις για κάθε χρονιά διαμονής τους στη Μ. Βρετανία.
Παρά τη συγνώμη που ζήτησε η May και παρά τις διαβεβαιώσεις της Rudd ότι η Μ. Βρετανία θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να χορηγηθεί η υπηκοότητα στους μετανάστες και στα παιδιά τους, η παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών ήταν μονόδρομος για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης