Τελευταία Νέα
Διεθνή

EKT: Αύξηση 3,3% στον δανεισμό προς επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Μάρτιο 2018

tags :
EKT: Αύξηση 3,3% στον δανεισμό προς επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Μάρτιο 2018
Η αύξηση του δανεισμού προς τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης ανήλθε στο 3% από 2,9%
Αύξηση κατέγραψε ο δανεισμός προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Ευρωζώνης τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ειδικότερα, ο δανεισμός προς μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις αυξήθηκε 3,3% τον Μάρτιο, από 3,2% τον Φεβρουάριο.
Η αύξηση του δανεισμού προς τα νοικοκυριά ανήλθε στο 3% από 2,9%.
Όπως τονίζει το Reuters, η αγορά ομολόγων περίπου 2,5 τρισ. ευρώ στα τρία τελευταία χρόνια από την ΕΚΤ, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους δανεισμού και την αύξηση της χορήγησης δανεισμού, με την ελπίδα αναζωπύρωσης της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.
Ενώ οι προσπάθειες έχουν φέρει αρκετά αποτελέσματα, η ανάπτυξη φαίνεται να έχει μετριαστεί τους τελευταίους μήνες, εγείροντας ανησυχίες ότι η ΕΚΤ ίσως δυσκολευτεί να αποσύρει το πρόγραμμα στήριξης και ίσως χρειαστεί να παράσχει υποστήριξη για την οικονομία, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που αναμένουν τώρα οι αγορές.
Ο δανεισμός παραμένει επίσης χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα, στοιχείο το οποίο καταδεικνύει πως ο τραπεζικός τομέας κάθε άλλο παρά υγιής είναι.
Τέλος, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου του δείκτη προσφοράς χρήματος Μ3, επιβραδύνθηκε στο 3,7% τον Μάρτιο από το 4,2% πριν από ένα μήνα, έναντι προσδοκιών για πτώση 4,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης