Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση - Στην Κίνα τα «βλέμματα»

Ήπιες απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση - Στην Κίνα τα «βλέμματα»
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο των κατώτερων των προσδοκιών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (4/5/2018) η Wall Street, στον απόηχο των κατώτερων των προσδοκιών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,4% στις 23.844 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,6% στις 2.615 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στις 7.058 μονάδες.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2018 δημιουργήθηκαν 164.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 3,9%, από 4,1% - η πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω του 4% για πρώτη φορά από τα τέλη του 2000.
Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 188.000.
Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μέσος ημερομίσθιος μισθός αυξήθηκε κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,84 δολ.
Πιέσεις στον S&P 500 ασκούν οι τραπεζικές μετοχές, με τις J.P. Morgan και Bank of America να υποχωρούν κατά 0,7% και 0,5% αντίστοιχα, ενώ στον Nasdaq δέχεται πιέσεις από τις απώλειες στις Amazon, Microsoft και Intel.
Ωστόσο, η μετοχή της Apple ενισχύεται περισσότερο από 2%, στον απόηχο της είδησης ότι ο Warren Buffet αγόρασε επιπλέον 75 εκατ. μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού.
Μετά την εν λόγω αγορά, ο Buffet κατέχει 165,3 εκατ. μετοχές της Apple.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές συζητήσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua» μεταδίδει πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε ορισμένα θέματα της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, ωστόσο οι διαφορές σε άλλα ζητήματα παραμένουν «σχετικά μεγάλες».
Σύμφωνα με το «Xinhua», οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν, πάντως, να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαμάχες μέσω διαλόγου.
Οι εμπορικές συνομιλίες ήταν «ειλικρινείς, αποτελεσματικές και εποικοδομητικές», αναφέρει το «Xinhua», χωρίς, ωστόσο, να παρέχει λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυση δασμολογικών και μη δασμολογικών ζητημάτων, τη διεύρυνση των διμερών επενδύσεων και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Έχουμε πολύ καλές συζητήσεις», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, καθώς αποχωρούσε από το ξενοδοχείο του.
Παράλληλα, σύμφωνα με δύο πηγές του «Reuters», η αμερικανική αντιπροσωπεία υπέβαλε ένα έγγραφο στους Κινέζους πριν από τις συνομιλίες, ζητώντας από την Κίνα να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολ. έως το 2020 και να μειώσει τους δασμούς σε όλα τα προϊόντα σε επίπεδα όχι υψηλότερα από αυτά που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης από την Κίνα να παύσει τις επιχορηγήσεις για την προηγμένη τεχνολογία, σύμφωνα με τις πηγές.
Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η πρόταση είναι «άδικη», όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», επικαλούμενη πρόσωπα με γνώση των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης