Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mnuchin «διατάζει» την Κίνα να μειώσει το πλεόνασμά της με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολ. έως το 2020

tags :
Ο Mnuchin  «διατάζει» την Κίνα να μειώσει το πλεόνασμά της με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολ. έως το 2020
Νέες απαιτήσεις της κυβέρνησης Trump από το Πεκίνο
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους έναντι της Κίνας, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin να απαιτεί από το Πεκίνο μία σειρά μέτρων, προφανώς για να μην ξεκινήσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών της υφηλίου.
Η Ουάσιγκτον ξεκαθαρίζει ότι το Πεκίνο θα πρέπει να μειώσει σειρά δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, να περικόψει τις επιδοτήσεις προς κρατικές κινεζικές εταιρείες και να επιτύχει περιορισμό κατά 200 δισ. δολάρια του εμπορικού του πλεονάσματος με τις ΗΠΑ έως το 2020.
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό εμπορικό (αγαθών και υπηρεσιών) έλλειμμα με την Κίνα έφθασε το 2017 στα 337 δισ. δολάρια, βάσει στοιχείων των ΗΠΑ.
Οι παραπάνω απαιτήσεις καταγράφονται σε έγγραφο που έχει διαρρεύσει στον διεθνή Τύπο, το οποίο αρνήθηκαν να σχολιάσουν τόσο οι αμερικανικές όσο και οι κινεζικές αρχές.
Όσο για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin και του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Liu He σε επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ήταν «ειλικρινείς, αποτελεσματικές και εποικοδομητικές», ενώ προστίθεται ότι υπήρξε συμφωνία σε κάποια θέματα αλλά και διαφωνίες σε κάποια άλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης