Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τα στοιχεία για την απασχόληση - Στο 2,93% του 10ετούς

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τα στοιχεία για την απασχόληση - Στο 2,93% του 10ετούς
Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση
Υποχωρούν σήμερα (4/5/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2018 δημιουργήθηκαν 164.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 3,9%, από 4,1% - η πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω του 4% για πρώτη φορά από τα τέλη του 2000.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 188.000.
Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μέσος ημερομίσθιος μισθός αυξήθηκε κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,84 δολ.
Έτσι, περί τις 17:00, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί στο 2,93% (-0,3%), ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει έως και στο 2,918%.


Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση στο 3,11% (-0,1%), ενώ το 2ετές κόστος δανεισμού των ΗΠΑ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο στο 2,48%.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμενα στην Κίνα και στις ΗΠΑ, την τελευταία ημέρα των συζητήσεων στο Πεκίνο.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua» μεταδίδει πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε ορισμένα θέματα της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, ωστόσο οι διαφορές σε άλλα ζητήματα παραμένουν «σχετικά μεγάλες».
Σύμφωνα με το «Xinhua», οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν, πάντως, να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαμάχες μέσω διαλόγου.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυση δασμολογικών και μη δασμολογικών ζητημάτων, τη διεύρυνση των διμερών επενδύσεων και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Έχουμε πολύ καλές συζητήσεις», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, καθώς αποχωρούσε από το ξενοδοχείο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης