Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υψηλά στη Wall, λόγω της ψήφισης του ελληνικού μνημονίου - Άλμα 12,21% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Νέα υψηλά στη Wall, λόγω της ψήφισης του ελληνικού μνημονίου - Άλμα 12,21% για το ADR της ΕΤΕ
Νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψαν στην αρχή της νέας εβδομάδας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική βουλή το βράδυ της Κυριακής.
Νέο υψηλό 11 ετών άγγιξε ο βιομηχανικός Nasdaq, ενώ πάνω από τις 1.350 μονάδες τερμάτισε ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall.
Ειδικότερα, o Dow έκλεισε με άνοδο 0,57%, στις 12.874 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 1.351 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στο +0,95% στις 2.931 μονάδες.
Στα 3,86 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας άλμα 12,21%. Στα 3,78 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,96 δολάρια το υψηλό.
Τις καλύτερες επιδόσεις σε διάστημα σχεδόν 5 εβδομάδων κατέγραψε το πετρέλαιο στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας. Τα συμβόλαια του "μαύρου χρυσού" έλαβαν ώθηση από την ανοδική κίνηση των αμερικανικών δεικτών, εν μέσω αισιοδοξίας στους επενδυτικούς κύκλους για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική Βουλή. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, κατέγραψαν κέρδη 2,3% για να τερματίσουν στα 100,91 δολάρια το βαρέλι.
Με απώλειες, στον αντίποδα, υποδέχθηκε τη νέα εβδομάδα ο χρυσός. Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου παράδοσης Απριλίου έκλεισαν χάνοντας 40 σεντς, ήτοι απώλειες κάτω του 0,1%, στα 1.724,90 δολάρια ανά ουγγιά. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση που το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες.
Στο μεταξύ, το προσχέδιο του προϋπολογισμού ύψους 3,8 τρις δολ για το οικονομικό έτος 2013 κατέθεσε προς το Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το προσχέδιο, η αμερικανική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 2,7% το 2012, με την ανεργία να εκτιμάται στο 8,9% φέτος και στο 8,6% το 2013. Όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, αυξάνεται σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα η φορολόγηση των μερισμάτων, ειδικά για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. "Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας επιταχύνεται. Με τον προϋπολογισμό του 2013 η ανάκαμψη θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερκανός πρόεδρος. "Η ανάπτυξη δεν θα προέλθει μόνο από την περικοπή των δαπανών", πρόσθεσε ο Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης