Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump δεν θα συμμορφωθεί στην κλήση του εισαγγελέα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ

tags :
Ο Trump δεν θα συμμορφωθεί στην κλήση του εισαγγελέα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι» να δώσουμε συνέχεια, είπε ο νομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν χρειάζεται αναγκαστικά να συμμορφωθεί στην κλήτευση που πιθανώς του επιδώσει ο ειδικός εισαγγελέας για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, όμως θα μπορούσε να αποδεχθεί να παραστεί σε μια ακρόαση, υπό όρους, είπε ο Rudolf Giuliani, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης που πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα των προσωπικών δικηγόρων του Donald Trump.
Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος ενώπιον μιας ενδεχόμενης κλήτευσης από τον Robert Mueller, ο Giuliani απάντησε:
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι» να δώσουμε συνέχεια.
«Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μπορούμε να επικαλεστούμε τα ίδια προνόμια από τις οποίες επωφελήθηκαν και άλλοι πρόεδροι» εξήγησε ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου.
Όταν ήταν πρόεδρος, ο Clinton διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας δεν αναγνώρισε την ισχύ της κλήτευσης πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακρόαση ενώπιον μιας επιτροπής είναι εφικτή «όμως μονάχα για ένα διάστημα 2,5 ωρών, μονάχα υπό καθορισμένη μορφή ή «πιθανόν για τρεις ώρες».
«Θα είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Θα προτιμούσε μια μεταχείριση όπως εκείνη της Hillary Clinton» τόνισε, περιγράφοντας μια διαδικασία ακρόασης «χωρίς ορκωμοσία, μονάχα μια συνεδρίαση ερωτήσεων- απαντήσεων και εμείς θα έχουμε πάρει τις ερωτήσεις από πριν».
«Έχω έναν πελάτη που θέλει να καταθέσει» επιβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα «μπορούσε να είναι ποτέ βέβαιος» ότι ο Trump δεν θα επικαλεστεί την 5η Τροπολογία του Συντάγματος, η οποία προβλέπει, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, το δικαίωμα να μην καταθέτει κανείς για να μην αυτοενοχοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης