Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι εμπορικές ανισορροπίες με τις ΗΠΑ αποτελούν μακροπρόθεσμο πρόβλημα - Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες

tags :
Κίνα: Οι εμπορικές ανισορροπίες με τις ΗΠΑ αποτελούν μακροπρόθεσμο πρόβλημα - Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί με ορθορολογικό τρόπο
Τη θέση ότι η εμπορική ανισορροπία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αποτελεί μακροπρόθεσμό πρόβλημα διατύπωσε σήμερα (7/5) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, καλώντας τις δύο πλευρές να πραγματοποιήσουν συντονισμένες προσπάθειες για να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Ειδικότερα, μιλώντας στο οικονομικό περιοδικό Caixin, ο Yi τόνισε ότι «η τεράστια εμπορική ανισοροοπία της Κίνας με τις ΗΠΑ είναι ένα διαρθρωτικό και μακροπρόθεσμο πρόβλημα», προσθέτοντας παράλληλα ότι το ζήτημα «πρέπει να εξεταστεί με ορθολογικό τρόπο».
Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τις δύο πλευρές για συντονισμένες προσπάθειες από τις ΗΠΑ και την Κίνα με στόχο την επίλυση των εμπορικών διαφορών.
Τα σχόλια του επικεφαλής της Τράπεζας της Κίνας ήρθαν μετά τη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών την περασμένη εβδομάδα, η οποία ωστόσο δεν οδήγησε σε επίλυση των διαφρών, με την Ουάσιγκτον να ζητά από το Πεκίνο, σύμφωνα με πηγές, τη μείωση του εμπορικού του πλεονάσματος κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του 2020.
«Το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας δε θα επηρεαστεί από τις τρέχουσες εμπορικές τριβές με τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Yi, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «κατά τη διαδικασία ανοίγματος, η Κίνα θα εντείνει την εποπτεία των διασυνοριακών ροών κεφαλαίωας και θα αποτρέψει τη μετάδοση διασυνοριακών χρηματοοικονομικών κινδύνων».
«Σε αυτή την εκστρατεία απομόχλεθσης, η Κίνα θα στοχεύσει στα επίπεδα χρέους των τοπικών κυβερνήσεων και των κρατικών επιχειρήσεων», καταλήγει ο Yi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης