Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ο προστατευτισμός των ΗΠΑ θα αυξήσεις τις εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως - Σε κίνδυνο η παγκόσμια ανάπτυξη

tags :
Κίνα: Ο προστατευτισμός των ΗΠΑ θα αυξήσεις τις εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως - Σε κίνδυνο η παγκόσμια ανάπτυξη
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι το Πεκίνο δεν επιδιώκει σκόπιμα πλεόνασμα στις εμπορικές συναλλαγές με την Ουάσιγκτον
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον εμπορικό προστατευτισμό των ΗΠΑ έκρουσε σήμερα (7/5) το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, τονίζοντας ότι οι μονομερείς κινήσεις της Ουάσιγκτον μπορούν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση των παγκόσμιωςν εμπορικών εντάσεων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το κινεζικό Υπουργείο, «οι μονομερείς δράσεις και ο προστατευτισμός των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών τριβών», προσθέτοντας μάλιστα ότι «θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τον ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας».
Παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορίου κατέστησε σαφές ότι «η Κίνα δεν επιδιώκει σκόπιμα εμπορικό πλεόνασμα», ζητώντας παράλληλα να πραγματοποιηθούν «κοινές προσπάθειες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για την επίλυση των εμπορικών διαφορών».
Αν και αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα στο εμπόριο της χώρας σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων, με κυριότερο ζήτημα το αυξανόμενο κόστος, το υπουργείο της χώρας κατέστησε σαφές ότι «οι καλές θεμελιώδεις αρχές του εξωτερικού εμπορίου θα παραμείνουν αμετάβλητες μακροπρόθεσμα».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα εξέδωσαν μία μακρά λίστα με αιτήματα προκειμένου να λυθούν οι εμπορικές διαφορές τους, με το Πεκίνο να ζητά άρηση των δασμών του 25%, την ίδια στιγμή που η Ουάσιγκτον εξέφρασε τις ανησυχίες της αναφορικά με τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης