Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα υψηλά τριών ετών παραμένει το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στα 75,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κοντά στα υψηλά τριών ετών παραμένει το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στα 75,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,79% στα 70,17 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (8/5) το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισήμισι ετών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump για το αν θα επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 9:26 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,63% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,79% στα 70,17 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (7/5) ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση σχετικά με την πορεία της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα εντός της σημερινής ημέρας, αντί του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν εν τέλει από τη συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, οι εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης θα μπορούσαν να δεχθούν ισχυρό πλήγμα, δημιουργώντας έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά, το οποίο θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στα 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
«Μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στις προθέσεις του Trump, θεωρούμε απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω άνοδος στο αργό πετρέλαιο», σχολίασε ο αναλυτής της Energy Aspects, Virendra Chauhan, προσθέτοντας ότι εάν η πτώση των εξεγωγών του Ιράν ξεπεράσει τα 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως, τότε θα σημειωθεί σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Barclays τονίζουν ότι η γενικότερη εξωτερική πολιτική του Trump εξακολουθεί να δημιουργεί εντάσεις στον πετρελαϊκό τομέα, γεγονός που παρέχει στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης