Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υψηλότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων - Στο 2,98% του 10ετούς

ΗΠΑ: Υψηλότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων - Στο 2,98% του 10ετούς
Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή των αποφάσεων Trump για το Ιράν
Άνοδο καταγράφουν σήμερα (8/5/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή των αποφάσεων του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, σχετικά με την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, καθώς και στον απόηχο δηλώσεων του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Trump αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ την απόφασή του σχετικά με το εάν θα αποσύρει ή όχι τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν πάντα οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Με τις προσδοκίες για μια επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να έχουν αυξηθεί, οι επενδυτές εκτιμούν πως η Fed θα μπορούσε να προβεί σε μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, χαρακτήρισε σήμερα ως «υπερεκτιμημένο» τον ρόλο που διαδραματίζει η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη, ο Powell τόνισε ότι η Fed πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι σε ενδεχόμενους κινδύνους, καθώς εξομαλύνεται η νομισματική πολιτική, ενώ κατέστησε σαφές ότι η στρατηγική της πολιτικής της Fed θα ανακοινωθεί «όσο το δυνατόν σαφέστερα και με μεγαλύτερη διαφάνεια γίνεται», ώστε να αποφευχθούν διαταραχές στις αγορές.
Περί τις 17:00, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν στο 2,98% (+1%).


Το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο στο 3,13% (+0,6%), ενώ το 2ετές κόστος δανεισμού των ΗΠΑ ενισχύεται στο 2,51% (+0,7%).
Την ίδια ώρα, ήπιες πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, ενώ το δολάριο ανήλθε σε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών, πιέζοντας το ευρώ σε επίπεδα κάτω του 1,18 δολ.
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε σημερινό σχόλιο του διευθύνοντος σύμβουλου της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος κάλεσε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για επιτόκια πάνω από 4% στα αμερικανικά ομόλογα, καθώς είναι πιθανόν ο ρυθμός ανάπτυξης και πληθωρισμού των ΗΠΑ να αποδειχθεί αρκετά γρήγορος για να ωθήσουν τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα από ό, τι αναμένει η αγορά.
«Μπορεί να οδηγηθεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υψηλότερα, εάν η Fed αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων.
«Μπορεί εύκολα να δούμε το 4% στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτό», πρόσθεσε.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, όσο τα επιτόκια ανεβαίνουν επειδή η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε καλή κατάσταση, η κίνηση θα ισοδυναμούσε με «εξομάλυνση».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης