Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3,5 ετών το πετρέλαιο – Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις λόγω του Ιράν

Σε υψηλό 3,5 ετών το πετρέλαιο – Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις λόγω του Ιράν
Στις αγορές της Ασίας οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2%
Αύξηση άνω του 2% κατέγραψαν σήμερα Τετάρτη 9/5 οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων 3,5 ετών λόγω της απόφασης Trump να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν.
Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκαν στα 76,75 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τιμών τους, από το Νοέμβριο του 2014 ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,2% στα 70,57 δολάρια το βαρέλι.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, St. Mnuchin εμφανίζεται καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως δεν αναμένεται μεγάλες αυξήσεις των τιμών του πετρεαλίου.
«Έχουν γίνει συζητήσεις με διάφορα μέρη που θα ήταν διατεθειμένα να αυξήσουν την προσφορά πετρελαίου για να αντισταθμιστεί αυτό.
Έτσι, η προσδοκία μου δεν είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου θα πάνε πιο ψηλά» είπε ο Mnuchin, ο οποίος διεμήνυσε ότι θα ανακληθούν οι άδειες που είχαν δοθεί στις αεροπορικές βιομηχανίες Boeing και Airbus να πουλήσουν επιβατικά αεροσκάφη και ανταλλακτικά στο Ιράν, συνεπεία της εκ νέου επιβολής των αμερικανικών κυρώσεων στην Τεχεράνη.
«Οι υπάρχουσες άδειες θα ανακληθούν» τόνισε ο Mnuchin, επισημαίνοντας πως η ανάκλησή τους θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από μια περίοδο 90 ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης