Τελευταία Νέα
Διεθνή

EDB: Η απληστία συνήθως ξεπερνά τον φόβο όταν πρόκειται για επενδύσεις στον Κόλπο

EDB: Η απληστία συνήθως ξεπερνά τον φόβο όταν πρόκειται για επενδύσεις στον Κόλπο
Χθες (8/5/2018) οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
Παρά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, τα κέρδη που αποκομίζουν οι επενδυτές «σκεπάζουν» συνήθως τις ανησυχίες για τη σταθερότητα στην περιοχή.
Αυτό δήλωσε στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν (EDB).
«Η απληστία υπερβαίνει τον φόβο, οι επενδυτές κάνουν μια ανάλυση του ρίσκου-κέρδους και πάντα βλέπουν το κέρδος» δήλωσε ο Khalid Al Rumaihi.
«Υπάρχει ένας πληθυσμός 50 εκατ. ανθρώπων μόνο στον Κόλπο, υψηλό εισόδημα, τεράστια επενδυτική υποδομή, που υπερκαλύπτει τις συγκρούσεις που μπορεί να σημειωθούν στην περιοχή» επεσήμανε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Al Rumaihi έρχονται αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, κάτι που αύξησε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τη σταθερότητα στην περιοχή και τις σχέσεις με το Ιράν.
«Η σύγκρουση δεν είναι κάτι νέο για εμάς κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τη δυναμική που βλέπουμε και τις δυνατότητες για ανάπτυξη» τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οικονομικός μετασχηματισμός του Μπαχρέιν ήταν μέρος της απομάκρυνσης του από το πετρέλαιο, παρά τη μαζική ανακάλυψη πετρελαίου που ανακοίνωσε πρόσφατα η χώρα.
«Πετρέλαιο… Είναι ένας ξεπερασμένος πόρος και αναγκαστικά πρέπει να αποστασιοποιηθούμε», ανέφερε, αν και παρατήρησε ότι μόνο το 20% του ΑΕΠ του Μπαχρέιν προέρχεται από το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης