Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιαπωνίας: Λυπηρό γεγονός η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ΥΠΕΞ Ιαπωνίας: Λυπηρό γεγονός η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του Donald Trump
Τη λύπη της απέναντι στην απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξέφρασε σήμερα (9/5) η Ιαπωνία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τονίζονας ότι εξετάζει αναλυτικά τις επιπτώσεις που θα έχει η σχετική εξέλιξη.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το ιαπωνικό ΥΠΕΞ, «θα ήταν λυπηρό εάν η απομάκρυνση των ΗΠΑ έχει σημαντικό αντίκτυπο, σε βαθμό που δυσχεραίνει τη διατήρηση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι «οι εμπλεκόμενες χώρες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το θέμα με εποικοδομητικό τρόπο», ενώ πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα συνεργαστεί στενά μαζί τους ώστε να διατηρηθεί η συμφωνία.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες (8/5) την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Η πλευρά της Ιαπωνίας εξέφρασε τη στήριξή της απέναντι στη συμφωνία, ενώ τόνισε ότι εξετάζει αναλυτικά τις επιπτώσεις από την ανακοίνωση των ΗΠΑ και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης