Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο παρά πέντε στη Wall με το βλέμμα στην Ελλάδα - Πτώση 0,09% για τον S&P 500

tags :
Μεικτά πρόσημα στο παρά πέντε στη Wall με το βλέμμα στην Ελλάδα - Πτώση 0,09% για τον S&P 500
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους Dow και Νasdaq να διαγράφουν κυριολεκτικά στο παρά πέντε τις απώλειες και κλείνουν με κέρδη. Πτωτικά έκλεισε ο S&P 500.
Αιτία η είδηση πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς προτίθεται να υπογράψει και να  αποστείλει αύριο την επιστολή με τις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούν από την Αθήνα οι Βρυξέλλες για να ανάψουν το πράσινο φως στη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.
Στη διαμόρφωση των δεικτών συντέλεσε και η υποβάθμιση 6 ευρωπαϊκών κρατών από τη Moody's, αλλά και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που, αν και κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, εμφάνισαν μια σχετική βελτίωση.
Ειδικότερα, o Dow έκλεισε με άνοδο 0,03% στις 12.878 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,09% στις 1.350 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στο +0,02% στις 2.931 μονάδες.
Στα 3,73 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 3,37%. Στα 3,64 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,79 δολάρια το υψηλό.
Πτωτικά αλλά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι τερμάτισε το πετρέλαιο στη δεύτερη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, κατέγραψαν απώλειες 0,2% για να τερματίσουν στα 100,74 δολάρια το βαρέλι.
Με απώλειες για 3η συνεχή συνεδρίαση έκλεισε ο χρυσός, με φόντο τις πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τις ανησυχίες για την Ελλάδα. Πιο αναλυτικά το πολύτιμο μέταλλο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 0,4% στα 1.717,70 δολάρια ανά ουγγιά στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της φορολογίας εις βάρος της αμερικανικής εργατικής τάξης κρούει μεσούσης της προεξκλογικής εκστρατείας ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barck Obama, καλώντας το Κογκρέσο να αναλάβει άμεσα δράση.
Πιο αναλυτικά, ο Obama πιέζει για την επέκταση σε ετήσια βάση της μειωμένης φορολόγησης (4,2%) στα αμερικανικά ημερομίσθια, προκειμένου να μην ενισχυθεί στο 6,2%.
Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Κογκρέσο θα δράσει εγκαίρως. Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και το πλαίσιο για αυξημένη φορολόγηση στους πλουσίους και τις επιχειρήσεις.
Ως προς επίρρωση των κυβερνητικών θέσεων, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Timothy Geithner, νωρίτερα τόνιζε ότι δεν είναι ώρα για λιτότητα στις ΗΠΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στην ΕΕ. Σημειώνεται ότι τέλος ο Obama εξέφρασε την επιθυμία του για σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ασία εν γένει.
Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος σκελετός του προγράμματος για την φορολόγηση των επιχειρήσεων, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση Obama, σύμφωνα με τον Υπ. Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Timothy Geithner.
Σε κατάθεσή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, ο Geithner δήλωσε ότι "ο μεγάλος αριθμός των κενών αποδεικνύει ότι οι πραγματικοί φορολογικοί συντελεστές ποικίλλουν ευρέως στον εταιρικό τομέα. Αυτό επιτρέπει ορισμένες εταιρείες να αποφύγουν την καταβολή φόρων εισοδήματος σχεδόν εξ ολοκλήρου".
Ο ΥΠΟΙΚ υπερασπίστηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του Barack Obama, τονίζοντας ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος μια άμεση μετάβαση στη λιτότητα. Τέλος, αναφέρθηκε εκ νέου στον αρνητικότατο αντίκτυπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης