Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ ώστε να έχουμε μία θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο

tags :
Κίνα: Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ ώστε να έχουμε μία θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Lu Kang, τόνισε ότι το Πεκίνο αποσκοπεί σε μία «θετική έκβαση» των συνομιλιών με την Ουάσιγκτον
Την πρόθεσή της για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών για τον εμπορικό τομέα, εξέφρασε σήμερα (14/5) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Lu Kang.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Lu Kang κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης, «η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτιείες ώστε να υπάρξει μία θετική έκβαση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα».
Τα σχόλια του κινεζικού ΥΠΕΞ έρχονται λίγες ώρες πριν από την επίσκεωη του αντιπροέδρου της χώρας, Liu He, στην Ουάσιγκτον, από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 19 Μαΐου 2018, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών για τον εμπορικό τομέα.
Ο πρώτος γύρος των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο Πεκίνο δεν πέτυχε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο κατά τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχουν σημειωθεί ορισμένα βήματα αποκλιμάκωσης των εντάσεων.
Μάλιστα, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των κινήσεων αποκλιμάκωσης ήταν η χθεσινή (13/5) απόφαση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE.
Σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει γνωστό, πως ζήτησε από το υπουργείο Εμπορίου να συνδράμει την κινεζική εταιρεία, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ.
Η απόφαση του Trump θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μετοχές αμερικανικών εταιρειών, όπως η Acacia Communications και η Oclaro Inc, οι οποίες είδαν τις τιμές των μετοχών τους να υποχωρούν όταν οι αμερικανικές εταιρείες απαγορεύονταν να πωλούν προϊόντα στη ZTE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης