Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jefferies: Έως 150 δισ. δολ. το κόστος για τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες σε περίπτωση εμπορικής κόντρας ΗΠΑ και Κίνας

tags :
Jefferies: Έως 150 δισ. δολ. το κόστος για τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες σε περίπτωση εμπορικής κόντρας ΗΠΑ και Κίνας
Οι ΗΠΑ διατηρούν συντηρητική τακτική προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα οι τεχνολογικοί τους όμιλοι
Οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών από 100 έως 150 δις. δολάρια από την Κίνα, όπως εκτιμά η Jefferies.
Ως εκ τούτου οποιαδήποτε «κόντρα» μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον θα πλήξει και την αμερικανική οικονομία και ως επομένως, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Jefferies Edison Lee και Timothy Chau «οι ΗΠΑ θα κάνουν μόνο κάποιες πολύ καλά υπολογισμένες κινήσεις, καθώς θέλουν να προστατεύσουν τα εμπορικά συμφέροντα των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών».



Οι Apple και Intel συμπεριλαμβάνονται σε μία λίστα 16 αμερικανικών εταιρειών οι οποίες είχαν συνολικά έσοδα 105,5 δισ. ευρώ από την κινεζική αγορά το 2017, ποσό που αντιστοιχεί στο 23% του συνολικού τους κύκλου εργασιών.



Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των αιτιών για την εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συμπεριλαμβάνεται τόσο η τεχνολογία όσο και τα πνευματικά δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης