Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul Institute: Ο Trump «παραδίδει» το Ιράν στους τρομοκράτες – Οδυνηρές συνέπειες

tags :
Ron Paul Institute: Ο Trump «παραδίδει» το Ιράν στους τρομοκράτες – Οδυνηρές συνέπειες
Η ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης είναι ύψιστης σημασίας για τις ΗΠΑ
Την άποψη ότι η απόφαση του Donald Trump να αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί το πρώτο βήμα για την «παράδοση» της εξουσίας στους τρομοκράτες για τη χώρα, εκφράζει σε άρθρο του ο Ron Paul, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και νυν πολιτικός αναλυτής.
Στο άρθρο του τονίζει τα ακόλουθα: «Κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2008, εξήγησα στον τότε υποψήφιο Rudy Giuliani την έννοια της «ανατροπής».
Χρόνια αμερικανικής ανάμιξης και στρατιωτικής κατοχής μερών της Μέσης Ανατολής ώθησε μια ομάδα τρομοκρατών να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στις 11/9.
Δεν το έκαναν επειδή είμαστε τόσο πλούσιοι και τόσο ελεύθεροι, όπως και οι νεοσυντηρητικοί ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε.
Ήρθαν στις ΗΠΑ γιατί εμείς σκοτώναμε μουσουλμάνους «στα μέρη τους» εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Πώς το γνωρίζουμε αυτό;
Μα μας το είπαν οι ίδιοι.
Ο Osama bin Laden κατέστησε σαφές γιατί η Αλ Κάιντα επιδίωξε να επιτεθεί στις ΗΠΑ.
Δεν ήθελαν οι ΗΠΑ να επιλέξουν κάποια πλευρά στη σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστίνης και δεν τους άρεσαν τα αμερικανικά στρατεύματα στην ιερή τους γη.
«Γιατί να πιστέψουμε έναν τρομοκράτη;», αναρωτήθηκαν κάποιοι.
 Όπως εξήγησα στον Giuliani πριν από δέκα χρόνια, η έννοια της «φούσκας» είναι γνωστή στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών και ιδιαίτερα στην CIA.
Δυστυχώς, είναι σαφές ότι ο Giuliani δεν κατάλαβε ποτέ τι προσπαθούσα να του πω. Όπως και οι υπόλοιποι νεοσυντηρητικοί, είτε δεν καταλαβαίνει, είτε δεν θέλει να το καταλάβει.
Σε πρόσφατη ομιλία του στο MeK - μια βίαιη ισλαμιστική  -μαρξιστική οργάνωση που πέρασε δύο δεκαετίες στη λίστα των ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση – ο Giuliani υποσχέθηκε ότι η διοίκηση των ΗΠΑ θεωρεί την «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν ως τη βασική της προτεραιότητα.
Είπε μάλιστα στα μέλη αυτής της οργάνωσης - μια οργάνωση που σκότωσε δεκάδες Αμερικανούς - ότι ο Trump θα τους είχε αναθέσει το Ιράν!
Ο Giuliani μοιράζεται με πολλούς άλλους νεοσυντηρητικούς, όπως ο John Bolton, μια ισχυρή σχέση με αυτή την ομάδα.
Στην πραγματικότητα, τόσο ο Giuliani όσο και ο Bolton ήταν στην μισθοδοσία του MeK και έλαβαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να μιλήσουν στους οπαδούς του.
Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα ξένα λόμπι και οι ομάδες ειδικών συμφερόντων διατηρούν μια ισχυρή σφραγίδα στον καθορισμό της εξωτερικής μας πολιτικής.
Μήπως κάποιος πιστεύει πραγματικά ότι το Ιράν θα είναι καλύτερα αν το Trump βάλει μια ομάδα «πρώην» τρομοκρατών ως υπεύθυνους για τη χώρα;
Πώς συνέβη αυτό στη Λιβύη;
Είναι εύκολο να «ξεχάσουμε» τον εκρηκτικό Giuliani και την ομιλία του στους οικονομικούς ευεργέτες του στο MeK.
Δυστυχώς, ωστόσο, οι ισχυρισμοί του Giuliani επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν το Washington Free Beacon δημοσίευσε ένα έγγραφο πολιτικής τριών σελίδων που κυκλοφόρησε μεταξύ αξιωματούχων του Συμβουλίου Ασφαλείας και περιείχε σχέδια για να προκαλέσει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Το έγγραφο υποδηλώνει ότι η επικέντρωση των ΗΠΑ στις πολλές εθνοτικές μειονοτικές ομάδες του Ιράν προκαλεί αναταραχή και ενδεχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης.
Αυτός είναι σχεδόν ο ίδιος οδικός χάρτης που ακολούθησαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία και ούτω καθεξής.
Τα αποτελέσματα ήταν να επέρχεται η μία καταστροφή μετά την άλλη.
Η απελευθέρωση τρομοκρατών στο Ιράν για την ανατροπή της κυβέρνησής του δεν είναι μόνο παράνομη και ανήθικη: είναι επίσης απίστευτα ηλίθια.
Γνωρίζουμε από τις 11/9 ότι η ανατροπή είναι πραγματική, ακόμα και αν ο Giuliani και οι νεοσυντηρητικοί να το καταλάβουν.
Το Ιράν δεν απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντίθεση με τους αραβικούς συμμάχους της Ουάσιγκτον στην περιοχή, το Ιράν διεξάγει δημοκρατικές εκλογές και έχει έναν πληθυσμό με γνώμονα τη Δύση, μορφωμένο και πολύ νέο.
Γιατί να μην «ανοιχτούμε» προς το Ιράν με τεράστιες ποσότητες εμπορικών και άλλων επαφών;
Μήπως κάποιος (εκτός από τους νεοσυντηρητικούς) πιστεύει πραγματικά ότι είναι καλύτερο να εξαπολύσει τους τρομοκράτες σε έναν πληθυσμό παρά να τους εμπλέξει στο εμπόριο και τα ταξίδια;
Πρέπει να ανησυχούμε για την ανατροπή της πολιτικής της Μέσης Ανατολής του Trump.
Αυτή είναι η πραγματική απειλή!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης