Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ προειδοποιεί την Ιταλία να μην παρεκκλίνει από τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις

Η ΕΕ προειδοποιεί την Ιταλία να μην παρεκκλίνει από τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις
Να μην παρεκκλίνει από τις προσπάθειες για τη μείωση του τεράστιου δημοσίου χρέους καλεί την Ιταλία η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον σχηματισμό ευρωσκεπτικιστικής κυβέρνησης.
Οι εταίροι του εκκολαπτόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα, θέλουν να εφαρμόσουν μαζικές μειώσεις φόρων, να καταργήσουν την αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και να εισάγουν πληρωμές επιδομάτων, κινήσεις οι οποίες είναι πιθανό να αυξήσουν το χρέος και το έλλειμμα της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Είναι σαφές ότι στις τρέχουσες συνθήκες της οικονομικής ανάπτυξης, η Ιταλία πρέπει να θέσει το χρέος της σε πτωτική τροχιά", αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.
Την επόμενη εβδομάδα η Κομισιόν θα δημοσιεύσει τις ετήσιες οικονομικές της συστάσεις προς τα κράτη-  μέλη και θα επαναδιατυπώσει το αίτημά της προς την Ιταλία να εξακολουθήσει να μειώνει έλλειμμα και χρέος, που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Dombrovskis, καλώντας τη νέα κυβέρνηση να παραμείνει στην "τρέχουσα πορεία" των δημοσιονομικών πολιτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης