Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων - Πάνω από το 3% το 10ετές

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων - Πάνω από το 3% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες γύρω από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ
Ανοδικά κινούνται σήμερα (15/5/2018) οι αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων, με το επιτόκιο του 10ετούς να «αγγίζει» νέα υψηλά για το 2018, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες γύρω από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ, εν μέσω φόβων ότι μια πιθανή εμπορική σύγκρουση θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα τις τιμές και τον πληθωρισμό, σε μια αρνητική εξέλιξη για τα ομόλογα.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα άσκησαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο του 2018, σε μια ένδειξη ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ανακάμπτουν μετά το αδύναμο α’ τρίμηνο του έτους, προσφέροντας στήριξη στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,8% του Μαρτίου, τα στοιχεία για τον οποία αναθεωρήθηκαν ανοδικά, έναντι της αύξησης 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,3% στις πωλήσεις του Απριλίου.
Θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ είθισται να ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που θα μπορούσαν να προσφέρουν ενδείξεις σχετικά με την οικονομία και τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.
Περί τις 16:00, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν στο 3,048 (+1,8%).


Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου είχε ξεπεράσει το 3% στις 25 Απριλίου 2018 για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2013.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο στο 3,172% (+1,4%), ενώ του 2ετούς ενισχύεται στο 2,564% (+0,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης