Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (Κίνημα 5 Αστέρων): Εάν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι εγώ και ο Salvini να μείνουμε εκτός κυβέρνησης

tags :
Di Maio (Κίνημα 5 Αστέρων): Εάν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι εγώ και ο Salvini να μείνουμε εκτός κυβέρνησης
Το ιταλικό χρέος μπορεί να μειωθεί μέσω των επενδύσεων και της επεκτατικής πολιτικής είπε ο Di Maio
Την θέση ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Matteo Salvini είναι έτοιμοι να μείνουν εκτός της κυβέρνησης και να κάνουν στην άκρη εφόσον αυτό χρειαστεί για να προχωρήσει η κυβερνητική συμμαχία διατύπωσε ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι Di Maio και Salvini εμφανίζονται διατεθειμένοι να μη συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να «γεννηθεί» και να προχωρήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση.
Επιπλέον, και αναφερόμενος στα προσχέδιο της προγραμματικής συμφωνίας που δημοσιεύθηκε και που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αίτημα διαγραφής χρέους ύψους 250 δις ευρώ ο Di Maio υποστήριξε πως ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το ιταλικό χρέος είναι μέσω των επενδύσεων και της επεκτατικής πολιτικής, βάζοντας έτσι τέλος σε όλη τη σεναριολογία σχετικά με τη διαγραφή του ιταλικού χρέους.
Σημειώνεται πως τα δύο κόμματα υποστήριξαν πως δεν τίθεται θέμα σχετικά με την παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ.
Di Maio και Salvini αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση σήμερα το απόγευμα σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα και να επικυρώσουν την προγραμματική τους συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης