Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κοντά στα υψηλά 7ετίας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Στο 3,08%

ΗΠΑ: Κοντά στα υψηλά 7ετίας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Στο 3,08%
Κοντά στα υψηλά 7 ετών που είχε «αγγίξει» χθες, παραμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ
Κοντά στα υψηλά 7 ετών που είχε «αγγίξει» χθες, παραμένει σήμερα (16/5/2018) η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, λόγω των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώνονται για την αμερικανική οικονομία, τα οποία ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Στη χθεσινή «εκτόξευση» των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων είχαν συμβάλει τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις, που έδειξαν μια αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο του 2018, σε μια ένδειξη ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ανακάμπτουν μετά το αδύναμο α’ τρίμηνο του έτους, προσφέροντας στήριξη στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,3% που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι.
Θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ είθισται να ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, σε μια αρνητική εξέλιξη για τα ομόλογα.
Σημερινά στοιχεία σκιαγράφησαν μια μεικτή εικόνα για την οικονομία των ΗΠΑ, προσφέροντας μια ήπια… ανακούφιση στα ομόλογα, με τις αποδόσεις να παραμένουν, ωστόσο, σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,7% τον Απρίλιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,287 εκατ. κατοικιών, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για αύξηση στα 1,310 εκατ.
Από την άλλη, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% τον Απρίλιο 2018, καταγράφοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αν και η πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων προηγούμενων μηνών πυροδότησε αμφιβολίες για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Fed, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% τον Απρίλιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,6%.
Περί τις 17:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν οριακά στο 3,082%, από το 3,095% που είχε «αγγίξει» χθες, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από το 2011, ενώ η απόδοση του 2ετούς διαπραγματεύεται σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί εδώ και μια δεκαετία, περί του 2,58%.


Η απόδοση του 30ετούς υποχωρεί οριακά, περί του 3,20%.
Η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων πίεσε χθες χαμηλότερα τους δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει με πτώση για πρώτη φορά σε εννέα ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης