Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγώνουν προσωρινά οι ΗΠΑ τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία – Σκληραίνει η στάση προς την Άγκυρα

Παγώνουν προσωρινά οι ΗΠΑ τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία – Σκληραίνει η στάση προς την Άγκυρα
Το «πάγωμα» θα ισχύσει μέχρι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παραδώσει έκθεση για τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας
Στο «πάγωμα» της πώλησης στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ στην Τουρκία αποφάσισε το Κογκρέσο, σκληραίνοντας τη στάση του έναντι της Τουρκίας.
Το Κογκρέσο με νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα που εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή, ζητά να παγώσει η οποιαδήποτε μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία μέχρι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παραδώσει έκθεση για την εκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στις αρμόδιες επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας.
Πλέον αρχίζουν οι πολιτικές διεργασίες που αφορούν τον διάλογο για την υποβολή τροπολογιών.
Αν τελικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη τεθεί σε ισχύ μετά τη διαδικασία, οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στις στρατιωτικές προμήθειες της Τουρκίας θα είναι ευρείας κλίμακας, και θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcon, ελικοπτέρων CH-47 Chinook, H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται ότι θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο προϋπολογισμός για την εθνική άμυνα υπολογίζεται ότι θα εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, χωρίς, ωστόσο, να θεωρείται απίθανη η επικύρωση του και μέσα στο Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης