Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελλάδα και Fed σηματοδότησαν τη χειρότερη επίδοση του Dow για το 2012

tags :
Ελλάδα και Fed σηματοδότησαν τη χειρότερη επίδοση του Dow για το 2012
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει τη χειρότερη σε ημερήσια βάση επίδοση για το 2012.
Αιτία οι συνεχιζόμενοι φόβοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ο διχασμός των αξιωματούχων της Fed σχετικά με το αν πρέπει να υπάρξει τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, o Dow έκλεισε με πτώση 0,76% στις 12.780 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,54% στις 1.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στο -0,55% και στις 2.915 μονάδες.
Στα 3,39 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας νέα μεγάλη βουτιά 9,12%. Στα 3,35 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,73 δολάρια το υψηλό.
Ανοδικά και πάνω από τα επίπεδα των 101 δολαρίων το βαρέλι τερμάτισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια του μαύρου χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Το βλέμμα των επενδυτών είναι πάντοτε στραμμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόθεση με τις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου προς την Ευρώπη. Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου τερμάτισαν με άνοδο 1,1% στα 101,80 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις τερμάτισαν τα συμβόλαια του χρυσού στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Την άνοδο των τιμών του πολύτιμου μετάλλου τροφοδότησε εκ νέου η αβεβαιότητα που εγείρει το ελληνικό ζήτημα, καθώς ο χρυσός αποτελεί το κατεξοχήν ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους μεγάλης αστάθειας. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Απριλίου έκλεισαν στα 1.728,10 δολάρια, ενισχυμένα κατά 10,40 δολάρια, ή καταγράφοντας άνοδο 0,6%.
Υπέρ ενός νέου - τρίτου κατά σειρά - γύρου ποσοτικής χαλάρωσης (QE3), εάν υπάρξει σημαντική επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας τάχθηκαν ορισμένοι μόνο από τους αξιωματούχους της Fed, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed, η πώληση assets δεν θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίτερα από το 2015.
Μάλιστα, κατά τους τραπεζίτες, οι προκλήσεις για την αμερικανική οικονομία παραμένουν.
Μερικοί εξ αυτών προειδοποίησαν για τον κίνδυνο καθοδικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων για την πορεία της ανάπτυξης των ΗΠΑ και αντίστοιχα ανοδικής αναθεώρησης των προβλέψεων για την πορεία της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης