Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Προβληματισμένος ο Πρόεδρος Mattarella – Συναντήσεις με τους επικεφαλής της Βουλής και της Γερουσίας

tags :
Ιταλία: Προβληματισμένος ο Πρόεδρος Mattarella – Συναντήσεις με τους επικεφαλής της Βουλής και της Γερουσίας
Ο Mattarella εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα δημοσιονομικά και τις αποταμιεύσεις των Ιταλών
Ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις πολιτικές εξελίξεις και την προγραμματική συμφωνία της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των 5 Αστέρων εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, ο οποίος δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τους επικεφαλής και τους εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.
Υπό το κύμα ανησυχίας που υπάρχει στην Ευρώπη και στις αγορές για τη νέα ιταλική κυβέρνηση, ο Mattarella εξέφρασε – όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera – τη βαθιά ανησυχία του για τα διάφορα «καμπανάκια» που ηχούν για τα δημοσιονομικά της χώρας και για τις αποταμιεύσεις των Ιταλών.
Και απέναντι σε αυτές τις ανησυχίες, Di Maio και Salvini ζήτησαν από τον Πρόεδρο να τους αφήσει πρώτα να κυβερνήσουν, και μετά ας τους κρίνει.
Επιπλέον, ο Mattarella ζήτησε από τους Di Maio και Salvini ο νέος πρωθυπουργός να ανταποκριθεί πραγματικά στο ρόλο του, να μην είναι μαριονέτα και να μην είναι απλά ένα πρόσωπο, το οποίο θα υλοποιεί τις εντολές κάποιου τρίτου αλλά και να έχει ελευθερία κινήσεων που να μην περιορίζεται μόνο στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύ οκομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει σήμερα (στις 12:00 ώρα Ελλάδας) τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, Roberto Fico και Elisabetta Alberti Casellati, με τους οποίους και θα συσκεφθεί προκειμένου αφενός να τους ενημερώσει για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και αφετέρου να συντονίσουν τα επόμενα βήματα τους.
Ως προς το ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία στη νέα ιταλική κυβέρνηση, η Corriere della Sera επισημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις αύριο Τετάρτη 23/5 ή ακόμα και την Πέμπτη 24/5 παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο Giuseppe Conte θα είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης