Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και την ίδια αποτυχημένη εξωτερική πολιτική

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και την ίδια αποτυχημένη εξωτερική πολιτική
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να εργάζεται από κοινού με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν «τις ίδιες λανθασμένες επιλογές» αναφέρθηκε σήμερα (22/5) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, μετά την έκκληση του αμερικανού ομολόγου του, Mike Pompeo, για σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική και πυρηνική πολιτική της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Zarif μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «η διπλωματική απάτη των ΗΠΑ αποτελεί απλώς μία οπισθοδρόμηση στις παλιές της συνήθειες», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι συνήθειες αυτές είναι «φυλακισμένες από αυταπάτες και αποτυχμένες πολιτικές, οι οποίες είναι υπογορευμένες από διεφθαρμένο Ειδικό Συμφέρον».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «επαναλαμβάνει τις ίδιες λανθασμένες επιλογές, και έτσι θα αποκομίσει τις ίδιες ασθενείς ανταμοιβές».
Ωστόσο, ο Zarif κατέστησε σαφές ότι το Ιράν εξακολουθεί να εργάζεται από κοινού με τους εταίρους του για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα μετά από την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι χθες (21/5) η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλματίας, Federica Mogherini, κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγρμμα του Ιράν, παρά την ομιλία το γεγονός ότι ο Popmeo αναφέρθηκε στη σύναψη μίας «νέας συμφωνίας» με την Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης