Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ: Πιθανή μια περαιτέρω επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Πρακτικά ΕΚΤ: Πιθανή μια περαιτέρω επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης
Με το QE να λήγει τον Σεπτέμβριο, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ συζητούν για το εάν όντως θα τερματίσουν τις αγορές ή εάν θα διατηρήσουν το μέτρο για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω και ότι η αβεβαιότητα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αν και η επέκταση του μπλοκ παραμένει σταθερή και ευρεία, κατέληξαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά τη συνεδρίαση του Απριλίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα (24/5/2018).
Με το πρόγραμμα αγορών ομολόγων (ποσοτικής χαλάρωσης - QE) της ΕΚΤ, ύψους 2,55 τρισ. ευρώ, να λήγει τον Σεπτέμβριο, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συζητούν για το εάν όντως θα τερματίσουν τις αγορές ή εάν θα διατηρήσουν το μέτρο για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεδομένης της απροσδόκητης επιβράδυνσης της ανάπτυξης και του αυξανόμενου πολιτικού κινδύνου, ιδιαίτερα στην Ιταλία.
«Η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές έχει αυξηθεί και μια επιφυλακτικότητα θεωρείται δικαιολογημένη στην ερμηνεία των πρόσφατων εξελίξεων, καθώς και μια συγκρατημένη στην ανάπτυξη δείχνει να είναι ευρεία σε όλες τις χώρες και σε όλους τους κλάδους», αναφέρεται στα πρακτικά της ΕΚΤ από τη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου.
«Μια πιο έντονη αποδυνάμωση της ζήτησης, ιδίως σε σχέση με εξωτερικούς παράγοντες, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί», προστίθεται.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δείχνουν να υποβαθμίζουν τις ανησυχίες για την ανάπτυξη, λόγω και της ενδυνάμωσης των μισθολογικών πιέσεων, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιταχύνουν τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης