Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησε η καταστροφή των πυρηνικών της εγκαταστάσεων

Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησε η καταστροφή των πυρηνικών της εγκαταστάσεων
Την καταστροφή των πυρηνικών της εγκαταστάσεων ξεκίνησε η Βόρεια Κορέα
Την καταστροφή των πυρηνικών της εγκαταστάσεων ξεκίνησε σήμερα (24/5/2018) η Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
Όπως μεταδίδουν τα νοτιοκορετικά μέσα ενημέρωσης, η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ.
Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας «KCNA», η Πιονγκγιάνγκ κατέστρεψε ολοσχερώς το πεδίο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκι-ρι για να διασφαλίσει τη διαφάνεια ως προς τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών.
Όπως σημείωσε το πρακτορείο, πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία προς τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα είχε επιλέξει τις προηγούμενες ημέρες μια μικρή ομάδα από εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης για να παρευρεθεί στην επιχείρηση ανατίναξης και καταστροφής των σηράγγων, για την οποία η Πιονγκγιάνγκ δηλώνει ότι αποτελεί απόδειξη της προσήλωσής της στη δέσμευση που έχει αναλάβει για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών.
Την ίδια ώρα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap» μετέδωσε ότι σύμφωνα με τους νοτιοκορεάτες δημοσιογράφους που βρίσκονταν επί τόπου, πολλαπλές εκρήξεις ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι αρχές της Σεούλ δήλωσαν ότι η καταστροφή του πεδίου υπόγειων πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας είναι το πρώτο βήμα για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.
Σύμφωνα με ειδικούς, το πεδίο των πυρηνικών δοκιμών δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιηθεί μετά από έξι πυρηνικές δοκιμές και κατά συνέπεια δεν ήταν χρήσιμο, ενώ μπορεί εύκολα να ξανακατασκευασθεί σε περίπτωση ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης