Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μεγάλοι χαμένοι των νομισμάτων το 2010

tags :
Οι μεγάλοι χαμένοι των νομισμάτων το 2010
Μία από τις δυσκολότερες χρονιές αναδεικνύεται το 2010 για πέντε από τα βασικότερα νομίσματα παγκοσμίως, και ιδιαίτερα μάλιστα έναντι του δολαρίου, καθώς από την αρχή του έτους, οι φόβοι και η αρνητική ψυχολογία των επενδυτών έχουν εντείνει τη μείωση των θέσεων σ' αυτά....
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη δημοσιονομική συγκυρία, η οποία είναι άκρως αρνητική ιδιαίτερα για την ευρωζώνη, διαμορφώνοντας έτσι τα συναλλαγματικά αποθέματα τους ανάλογα με τις εμπορικές προοπτικές της κάθε περιοχής.
Έτσι, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, όπου δείχνει τη διακύμανση των κυριότερων νομισμάτων παγκοσμίως έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ελβετικού φράγκου την περίοδο 19 Ιανουαρίου μέχρι 26 Μαΐου, το ευρώ φαίνεται να είναι ο μεγάλος χαμένος έναντι των υπολοίπων, αφού η ψυχολογία των επενδυτών για την περιοχή είναι αρνητική. Πιο αναλυτικά:


Αξία νομίσματος     Μεταβολή

 

Swiss Franc

U.S. Dollar

 

 

Euro (EUR)

-4%

-16%

British Pound (GBP)

-2%

-13%

Swiss Franc (CHF)

-

-12%

Australian Dollar (AUD)

1%

-10%

Russian Rouble (RUB)

6%

-5%

Indian Rupee (INR)

8%

-3%

Canadian Dollar (CAD)

8%

-3%

Chinese Yuan (CNY)

11%

0%

American Dollar (USD)

11%

-

Japanese Yen (JPY)

11%

0%



Αξίζει εδώ να σημειωθεί αναλυτές του Bloomberg προβλέπουν ότι το ευρώ θα ενισχυθεί στο 1,20 έναντι του δολαρίου και στα 115 γιεν έως το τέλος του έτους, για να οδηγηθεί εν συνεχεία στο 1,22 και 123 αντίστοιχα έως το τέλος του 2011. Στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs δεν αποκλείουν να ανακάμψει στο 1,35 έναντι του δολαρίου. Επιπλέον, αναλυτές της Bank of America/Merrill Lynch προέβλεψαν ότι το νόμισμα θα υποτιμηθεί στο 1,15 μέχρι το τέλος του έτους.

Analyst

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης