Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή Mattarella στον Cottarelli για σχηματισμό κυβέρνησης – Αποδεκτή με επιφυλάξεις η πρόταση

tags :
Εντολή Mattarella στον Cottarelli για σχηματισμό κυβέρνησης – Αποδεκτή με επιφυλάξεις η πρόταση
Στηρίζει Cottarelli το Δημοκρατικό Κόμμα, χαρακτηρίζει εχθρό του λαού τον Salvini
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Carlo Cottarelli έδωσε ο Πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, ο γενικός γραμματέας του Προεδρικού Μεγάρου Ugo Zampetti υποστήριξε ότι ο Mattarella έδωσε την εντολή στον Cottarelli, ο οποίος την έκανε αποδεκτή με επιφυλάξεις.
Πλέον ο Cottarelli καλείται να σχηματίσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών προκειμένου να οδηγήσει την Ιταλία στα επόμενα βήματα της, εν μέσω μιας οξύτατης πολιτικής κρίσης.
Ήδη το Κίνημα των 5 Αστέρων, η Λέγκα του Βορρά και το Forza Italia έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Cottarelli, σε αντίθεση με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.
«Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Cottarelli.
Χθες συνέβη ένα πολύ σοβαρό γεγονός.
Ακούστηκαν ανήκουστα πράγματα από τον Salvini και τον Di Maio.
Πολύ ορθά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε πιστός στο Σύνταγμα και υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον έναντι των συμφερόντων των δύο αυτών κομμάτων» ανέφερε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Maurizio Martina, ο οποίος χαρακτήρισε εχθρό του λαού τον Salvini.
«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε τον Mattarella.
Εμείς το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» είπε ο Martina, αναφέροντας πως το Δημοκρατικό Κόμμα θα στηρίξει τη κυβέρνηση Cottarelli.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης