Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Η Merkel θυμίζει στους Ιταλούς ότι η Ευρωζώνη έχει κανόνες

Γερμανικός Τύπος: Η Merkel θυμίζει στους Ιταλούς ότι η Ευρωζώνη έχει κανόνες
Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι η «Ευρωζώνη θα βοηθήσει την Ιταλία αλλά και η Ιταλία δεν θα πρέπει να ξεχνά τους κανόνες που ισχύουν για όλους»
Με το θέμα της ιταλικής κρίσης ασχολείται, όπως είναι φυσικό, ο γερμανικός Τύπος, με τα δημοσιεύματα να καταλήγουν στο κοινό συμπέρασμα ότι όξυνση της κατάστασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.
Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung «η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε από το Βερολίνο ότι υπάρχει η βούληση για συνεργασία με την Ιταλία, αλλά «έχουμε φυσικά και ορισμένες αρχές». Η ΕΕ έβγαλε την Ελλάδα από το ζενίθ της κρίσης και «θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πετύχει το ίδιο και με την Ιταλία», όπως είπε».
Στις ίδιες δηλώσεις αναφέρεται και η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung προσθέτοντας: «Φυσικά και μπορεί να υπάρξουν δύσκολες συζητήσεις με μια νέα κυβέρνηση στη Ρώμη.
Ωστόσο όπως είπε η Άγκελα Μέρκελ με τον τρόπο αυτό  θέλησε να θυμίσει την περίοδο που ανέλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Και με αυτόν, σύμφωνα με την ίδια, χρειάστηκαν πολλές «νύχτες συζητήσεων» μέχρι να τα βρουν.
«Θα πρέπει να ανταποκριθώ σε αυτό γιατί η Ιταλία είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ» όπως είπε η καγκελάριος».
Η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung εντοπίζει ευθύνες για την πολιτική κρίση στην Ιταλία και στο εξωτερικό: «Οι περασμένες εβδομάδες στην Ιταλία έφεραν διαδοχικές αποτυχίες - και εκτός συνόρων.
Πέρα από τις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό θα πρέπει να αναρωτηθούν για τις ευθύνες τους και εκείνοι που δημιούργησαν ‘φασαρία' στο εξωτερικό.
Διότι το γεγονός ότι οι λαϊκίστικες δυνάμεις κατάφεραν να γίνουν τόσο ισχυρές οφείλεται εν μέρει και στην αλαζονεία με την οποία συχνά κάποιοι αντιμετωπίζουν την Ιταλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης