Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραμένει στο τραπέζι η απειλή για δασμούς ύψους 50 δις σε κινέζικα προϊόντα

tags :
ΗΠΑ: Παραμένει στο τραπέζι η απειλή για δασμούς ύψους 50 δις σε κινέζικα προϊόντα
Θα συνεχίσουμε τις εμπορικές κυρώσεις κατά της Κίνας προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος
Την απειλή των εμπορικών κυρώσεων κατά της Κίνας διατηρεί στο τραπέζι η αμερικάνικη πλευρά, διαμηνύοντας πως αν το Πεκίνο δεν αναλάβει δράση και δεν διαχειριστεί το θέμα της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας των αμερικανικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών ύψους 50 δις ευρώ σε κινέζικα προϊόντα.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι η Ουάσινγκτον θα πιέσει επίσης για την επιβολή περιορισμούς στις επενδύσεις κινεζικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ καθώς και για έλεγχο των εξαγωγών προς την Κίνα.
Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις για τους περιορισμούς στις επενδύσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών θα γίνουν στις 30 Ιουνίου ενώ η τελική λίστα με τα προϊόντα που απειλούνται με δασμούς θα γνωστοποιηθούν στις 15/6.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να άρει το θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί μεταξύ των δύο πλευρών, κατόπιν των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις ΗΠΑ ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη των, κατά τις οποίες και συμφωνήθηκε να μειωθεί το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ.
Στην εξέλιξη αυτή άμεση ήταν η αντίδραση από το Πεκίνο, το οποίο αφού εξέφρασε την έκπληξη του, γνωστοποίησε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης