Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ αλλά δεν τον φοβόμαστε

tags :
Κίνα: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ αλλά δεν τον φοβόμαστε
ΗΠΑ – Κίνα να συναντηθούν στη μέση της διαδρομής ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας
Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ πως η Κίνα δεν θέλει έναν εμπορικό πόλεμο αλλά δεν τον φοβάται κιόλας έστειλε το Πεκίνο προς την κυβέρνηση Trump.
«Οι ΗΠΑ και η Κίνα να συναντηθούν στη μέση της διαδρομής.
Η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο αλλά δεν τον φοβάται κιόλας» υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying.
Σημειώνεται πως σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος υποστήριζε πως η απειλή των εμπορικών κυρώσεων κατά της Κίνας παραμένει στο τραπέζι διαμηνύοντας πως αν το Πεκίνο δεν αναλάβει δράση και δεν διαχειριστεί το θέμα της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας των αμερικανικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών ύψους 50 δις ευρώ σε κινέζικα προϊόντα.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι η Ουάσινγκτον θα πιέσει επίσης για την επιβολή περιορισμούς στις επενδύσεις κινεζικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ καθώς και για έλεγχο των εξαγωγών προς την Κίνα.
Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις για τους περιορισμούς στις επενδύσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών θα γίνουν στις 30 Ιουνίου ενώ η τελική λίστα με τα προϊόντα που απειλούνται με δασμούς θα γνωστοποιηθούν στις 15/6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης